Mavefornemmelsen

Rigtig mange småbørnsforældre kæmper med at logikken får overtaget over mavefornemmelsen, så der kommer ubalance mellem rationalerne og følelserne. Læs mere her, for at finde styrke og balance i din indre forældre intuition.

Som mennesker er vi guidet af to indre stemmer, når vi træffer beslutninger:

  1. Vores rationaler (logisk tænkning, viden osv.)
  2. Og så vores følelser (mavefornemmelsen, samvittigheden, dømmekraften, roen i det indre, eller “moderhjertets” stemme).

Rigtig mange kæmper med at logikken får overtaget over vores forælder intuition, så der kommer ubalance mellem rationalerne og følelserne. Jeg har oplevet det i coaching sessioner rigtig mange gange. Og jeg kan sagtens genkende i mit eget liv, at man som mor kan blive i tvivl om, hvem man skal lytte til. Der er simpelthen så meget ”viden” til rådighed om børn, opdragelse og familieliv, at enhver har lov til at føle sig rundtosset. Problemet opstår, hvis al den ”viden” sætter vores egen dømmekraft ud af spillet.

Min point er, at vi som forældre udsættes for mange rationelle og logiske argumenter, men at de ofte modsiger hinanden. Derfor må den endelige beslutning træffes af vores følelse af, hvad der er rigtigt og hvad vores forælder intuition kan bære.

Spørgsmålet man bør stille sig selv i disse dilemmaer er:
”Hvad ville give mening for os forældre og for mig som mor eller far, i lige netop vores familie? ”.  For løsninger der fungerer for EN vil opleves som uacceptabelt for en anden.

Læs evt. mere her om at være “Gode forældre”.

Læs evt. mere her om skyldfølelse hos forældre.

Share