Linda Stæhr/ november 15, 2016/ Blog, Familie, Tidsprioritering

”Jeg gider ikke lege med dig, lille skat!”

Som træt mor gider jeg ikke lege, jeg gider ikke kigge på mine børn, jeg gider ikke rydde op, jeg gider ikke planlægge maden til næste dag – JEG VIL BARE HAVE FRED.
Når jeg er i det humør, så synes mine børn (reelt nok) ikke, at jeg er sjov. ”Kom nuuuu mor!” Men nej. Der er lukket for det varme vand – jeg orker simpelthen ikke mere.
Selvom jeg er så klar i spyttet, så vender mit indre sig alligevel: For på den ENE side, så har mine børn måske været væk fra mig det meste af dagen og nu ”burde jeg”, som ”god mor” sidde og lege hyggeligt med dem. Men på den ANDEN side, så ville de ikke opnå det de savner og jeg ville føle mig falsk og uengageret og blive endnu mere træt.

Hader du også den slags dilemmaer?

Selvom jeg under mig selv den pause jeg sikkert trænger til (og ungerne elsker at se tegnefilm), så nager den dårlige samvittighed mig alligevel:

  • ”Kunne jeg ikke bare tage mig sammen? ”
  • ”Jeg burde nok have planlagt min energi anderledes! ”
  • ”Nu er det TREDJE dag i streg jeg sætter dem foran en tegnefilm i denne uge, det er altså for dårligt af mig! ”

Glæder du dig til at høre en let løsning på dilemmaet? – Det får du ikke…

Det er simpelthen for let at sige, at du og jeg bare skal droppe den dårlige samvittighed og tage lettere på tingene. (Hvis du vil have løsninger til samvittighedsnag, så kan du læse mere her).
DET ER JO MINE BØRN for hulan! Jeg kan da ikke tage let på det, når det handler om mine børn. Jeg ønsker jo at give dem det allerbedste! Det er jo DERFOR at jeg har dårlig samvittighed. Jeg ved godt, at der ALTID er mulighed for optimering af vores samvær. Men samtidig synes jeg også det er urimeligt, at jeg skal stræbe efter at blive en toptunet ”Supermom” og bruge mine sidste reserver på at planlægge hvert minut af min tid.

Jeg oplever en coaching-mentalitet i vores samfund, der virkelig generer mig:

  • ”Hvis du døde i morgen og så tilbage på dit liv, er der så noget du ville ændre?”
    • Ja selvfølgelig! Men jeg kunne bruge AL min tid på jorden på at gøre alt perfekt – og det er jeg ikke villig til.
  • Du gør det godt, men du har potentiale til mere
    • Ja tak, for ingenting. Jeg ved jeg altid vil have større potentiale end jeg udlever, men jeg nægter at lade mig styre af angsten for at gå glip af ”noget” udefinerligt. Og hvis jeg primært fokuserer på det jeg går glip af, eller det jeg KUNNE opnå, så går jeg glip af stilheden, langsomheden og taknemmeligheden over alt det jeg i forvejen har.

Så i dag vil jeg være tilfreds med at være utilfreds

I dag vil jeg sætte en ære i at være lidt uperfekt – et perfekt forbillede for mine uperfekte børn. Da de ellers risikerer at vokse op med samme præstations stress som jeg, for at gøre tingene perfekt og ikke falde igennem.

Og når jeg så har fået en pause, så vil jeg sætte mig ind til ungerne. Give dem et kram, måske læse en bog og bagefter putte dem i seng… For i morgen er der atter en dag, og jeg insisterer på at nattesøvn giver ny energi og at mine børn nok skal overleve – trods et afvist: “Kom nu mor vi skal lege!”

Jeg ønsker dig og din familie alt det bedste i at være uperfekte, men menneskelige.
Venlig hilsen Linda Stæhr
Familierådgiver ved Trivsel i familien

Share
Share this Post