Linda Stæhr/ august 25, 2016/ Blog, Familie, Forsvarsmekanismer, Mor rollen, Opdragelse, Pædagogik, Søvn, Tandbørstning

“Har du prøvet at…?!?”

For nogle måneder siden havde jeg to lærerige samtaler med hver sin pædagog om mine to børn.

  • Den første pædagog skulle hjælpe mig med få den ældste helt renlig.
  • Den anden pædagog talte med mig om den yngstes mor-syge for tiden

Ps. ved du godt jeg har en hjemmeside for pædagoger og pædagogiske ledere? Se den her.

Det var alt sammen fint og godt og jeg satte mig med først den ene og dagen efter den anden…

  1. Den første pædagog havde printet 5 sider fra nettet gav mig flere løsningsforslag: “Har du prøvet at…” Han havde tydeligvis ikke en færdig løsning og virkede nervøs over det.
  2. Den anden pædagog satte sig, så mig i øjnene og sagde: “Jeg ved godt det er helt anderledes i en familien, end i institutionen, så hvordan oplever DU tingene derhjemme?
    Nummer to gav sig tid til at lytte, respektere vores forskellige muligheder som pædagog kontra mor og lod mig overveje mulighederne selv. Hun kendte tydeligvis ikke en færdig løsning, men vidste, at løsningen ville komme gennem overblik og åbenhed.

Gæt hvem jeg helst ville guides af, af de to pædagoger. Den der ville fikse mit problem med “gode råd” eller den der så mig i øjnene og hjalp mig undersøge mulighederne selv.

Dette blogindlæg (oprindeligt et nyhedsbrev) afviger fra de øvrige. Normalt fortæller jeg OM opdragelse. Denne gang vil jeg give mit bud på noget meget vigtigt, når vi forældre søger hjælp og viden hos ANDRE om opdragelsen.

JEG er eksperten på mit barn

Dette er et af mine vigtigste budskaber, når jeg holder foredrag for forældre.

Hvis jeg som forælder accepterer at løsningerne findes, hvis jeg bare får det rigtige råd eller finder den rigtige metode, så bliver jeg dårligere og dårligere til at stole på min egen fornemmelse for sagen.

Forældre der følger deres børns opvækst har et unikt indblik i barnets personlighed, præferencer, evner og rytmer. INGEN fagperson kan kloge sig bedre end dette kendskab og INGEN metode kan “fikse” det hele uden dette indblik! JEG er eksperten på mit barn og dette kendskab gør mig i stand til at vurdere andres råd, metoder og forslag meget meget kvalificeret.

Jeg ønsker dig alt mulig held og god erfaring med at følge din egen forældreintuition. Læs bl.a. denne tekst om den vigtige forældre-intuition.

Venlig hilsen Linda Stæhr

PS. Hjemmesiden: www.LindaStaehr.dk er nu en mulighed for alle pædagoger, der ønsker at blive bedre til forældresamarbejdet og den vigtige snak om opdragelsen.

  • Pædagoger er den faggruppe som omgiver 0-6-års børn den største del af tiden.
  • Pædagoger er veluddannede indenfor pædagogik, psykologi osv.
  • Pædagoger har oftest hjerte for børn og deres forældre

Ergo: Pædagoger er oplagte til at tale med forældre om opdragelse… og ikke først når noget er galt.

Alligevel udsættes snakken om opdragelse ofte til der hvor problemerne ER opstået.
Kender du pædagoger, som kunne have gavn af at blive bedre til forældresamarbejdet og til at tale om opdragelse? Så send dem videre til www.LindaStaehr.dk

Jeg vil også gerne høre DINE input. Skriv dine kommentarer til trivselifamilien@gmail.com

Share
Share this Post