Færre konflikter

Færre konflikter

Hvordan får jeg færre konflikter - generelt set

Det er næsten en naturlov at børn prøver deres forældre af igen og igen. En af grundene til det sker, er fordi dit barn ønsker at vide, hvor det har dig:

  • ”Kan jeg regne med mors kærlighed, selvom jeg laver ballade?”
  • ”Giver far op overfor mig, når jeg giver ham modstand?!”
  • ”Hvis verden er svær, hvem kan så rumme mine følelser og holde mig ud alligevel?”

Mærk godt efter om det vækker genklang i dine ører… Dit barn har brug for at vide, at altid vil blive ved med at elske det, uanset hvad der sker. I den sikkerhed kan børn nemlig lettest udforske livet, lege og fokusere på andre ting.

Forstyrrelser af trygheden

De ting der kan skabe flere konflikter (fordi trygheden mellem dit barn og dig bliver uvis), er bl.a.

  • Manglende tid til nærvær og bekræftelse
  • For voldsom irettesættelse af barnet
  • Manglende regler og krav til barnet ("Hvad VIL mor egentligt? = Jeg kan ikke lykkes")
  • Afvisning af barnets følelser (der er forskel på at sige "Stop med at kaste ting" og "Stop med at være sur")
  • Omvæltninger i livet (små som store)

Livet går op og ned i en familie

I perioder er der ro i familien, i andre prøver dit barn dig af konstant og sætter sig på tværs. Det er naturligt. Og de to ting, vi hver gang kan trække på er: 1. Tydeligere grænser og krav og 2. Et utvetydigt budskab (i handling mere end ord) til barnet om at "Jeg går ingen steder - uanset hvor sur du gør mig indimellem".

Når livet er uoverskueligt for barnet i perioder, så må du som forælder være den sikre klippe, der aldrig bøjer af for stormen. På den måde giver vi vores børn tryghed!

Det betyder ikke at du skal være en supermand der er urørlig - slet ikke. Du kan blive lige så sur, rørt, glad, ked, trist, opgivende, som situationen kræver det. Så længe du viser dit barn, at du 'vil det' uanset!

Det handler for barnet om at finde noget, der er uforanderligt i en foranderlig og krævende verden, det handler om tillid:

”Kan jeg regne med dig mor/far?” JA MIN SKAT!!!

Jeg ønsker dig alt det bedste. Ring endelig (eller send en sms), hvis du trænger til en snak om at skabe Færre konflikter i DIT familieliv. Se mere her.

Share