Linda Stæhr/ december 4, 2014/ Blog, Familie, Hverdag og rutiner, Parforhold, Tidsprioritering

Bananer kan gøre underværker for småbørnsfamilier. De er super handy madpakker for selv helt små børn. De mætter hurtigt og godt og de er sunde. Bananer er sunde på flere måder. Og jeg er fuldstændig overbevidst om, at alle vi “helt normale” familier kan få en meget bedre hverdag, hvis vi indimellem tager os ordentlig tid til en Banan.

Og her kommer spillereglerne så ind, for en banan skal ikke bare jappes ind og synkes så hurtigt som muligt. Hvis vi som fædre og mødre virkelig brugte banan’er aktivt i familielivet og i samværet med børnene – så ville mange småbørnsfamilier opleve en lettere og bedre hverdag sammen.

Så lad os se på indholdet af en banan

Barnet må ikke vinde magtkampene: For børn der ”vinder” magtkampene i hjemmet har i virkeligheden tabt og mister tilliden til sine forældre og får al for stor magt, der skygger for barnets nysgerrighed, trivsel og udvikling.

Alle skal kunne trives i familien: Det er ikke nok at ungerne har det godt, fordi mor eller far står på hovedet for dem og glemmer sig selv. I praksis har alle tabt lidt, hvis bare EN del af familien mistrives.

Nedskallering og accept: Hvem har sagt at vi SKAL være hyper professionelle forældre 24 timer i døgnet? Måske vi skal kigge realistisk (og med mavefornemmelsen i orden) på det system vi kalder hverdag. Og ligesådan med vores aktivitetsniveau i weekender/ferier. Vi må øve os på at sige: ”Pyt vi overlever nok uden det og det… ”

Afstem værdier: ”Hvor vil vi hen og hvorfor? ”. Når far og mor (eller hvem der nu er tager sig af børnene i hverdagen) sætter sig og tænker tingene op på et højere plan end hvem der tager opvasken, så får vi mere energi. Fælles værdier giver også fælles retning og respekt for hinanden som forældre, fordi vi indser, at der kan være flere måder at nå de samme mål på.

Nyd livet. Husk at stoppe op og se, hvor dejlige dine unger er. Husk at fejre de små succeser og ros jeres børn for dem også. Og husk at det er tilladt at bede om hjælp i netværket, også FØR tingene sejler.

 

Jeg håber at have bidraget lidt til familierne derude. Bananer ER sunde, og skal nydes bevidst og langsomt. Velbekomme.

Linda Stæhr – Trivsel i familien.dk

Share
Share this Post